Развлечения

Разходка - насладете се на приятна разходка в гората и махалите около селото. 

Риболов – В района на село Палици има две планински рекички и язовир . Може да се насладите на риболов на черна мряна ,речен кефал , скобар ,а в язовира на каракуда и шаран .Ако тези риби са малко предизвикателство за вас ,може да опитате късмета си на яз.Йовковци .Той се намира западно от Елена ,на 17 км от с.Палици . Обитава се от уклей , червеноперка ,каракуда ,костур,сом ,шаран ,щука ,бяла риба и речен кефал .Риболова там е труден и не винаги успешен ,но е истинско удоволствие . 

Къпане – никога не сте се къпали в планинска река ?! И ние никога не бяхме ,но доверете ни се ! Ще ви покажем вирове ,където ще намерите прохлада и удоволствие през летните горещини . 

История и Култура –Еленски Балкан - едно райско кътче съчетало величието на гордия Балкан, съхранените с векове местни традиции и обичаи и богато културно-историческо наследство. Историческите данни сочат, че Еленската котловина е носила живот в лоното си още 6000 години преди Христа. През Еленския балкан са минавали армиите на Филип II и Александър Македонски Тук всеки ще открие по нещо за себе си. В манастирите Марянски ,Плаковски, Килифаревски, Къпиновски - пазители на българщината - ще се запознаете с богатата история на региона. В град Елена ще се потопите в романтичната атмосфера на талантливи дърворезбари и дюлгери. В множеството малки махалички в Еленския балкан, ще се докоснете до съхранените български традиции и обичаи в типична битова обстановка.За повече информация посетете http://history.elena.bg

Ски - край село Мийковци и връх Чумерна има ски писти и ски съоръжения, които създават чудесни възможности за зимни спортове.Пистите са подходящи за деца и начинаещи . 

... ако завали дъжд и не става за разходка ... намерете спокойно място пред огнището и се наслаждавайте на тишината . Ще слушате само звуците на природата. 

Добре дошли в Еленския балкан!

Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан Къща за гости в Еленския балкан